Våra stora rese äventyr

Resan till Zanzibar

Publicerad 2024-03-01 14:00:08 i Allmänt,

Resan hit till Zanzibar blev väldigt lång - över 30 timmar😖 Flyget från Kapstaden var försenat med 1,5 timme vilket gjorde att vi inte hann med nästa flyg till Dar Es Salam. Personalen på flygplatsen i Johannesburg visste inte vad den andra gjorde och det var mycket förvirrande besked från dem. Till slut sa de att vi hade bokats in på ett morgonflyg dagen efter och att de hade ordnat övernattning. De hänvisade oss till en shuttlebuss till ett hotell men när vi kom fram hade de inte bokat rum till oss😖 Vi betalade för ett rum (räknar med att vi får pengarna tillbaka sen) och kunne vara där 5 timmar för att åka tillbaka till flygplatsen för att få personalen där till att omboka vårt nästa flyg från Dae es Salam till Zanzibar. Kom till Zanzibar 12 timmar senare än planerat och förhandlade med en chaufför för att köra oss till hotellet.

Det hade hunnit bli mörkt och med tidvis regn och herre du milde vilken kaosartat trafik. Mängder av bilar, cyklar, motorcyklar, bussar och lastbilar i ett stort myller. De flesta av gatorna hade ingen asfalt utan var jordvägar så folk gick i vägkanten och rätt ut i gatan. Här är ingen vägbelysning utan bara lite ljus från något matstånd. Bilresan tog 1,5 timme så når vi kom fram till hotellet var vi mycket trötta.

Men vi har fått ett bra rum med havsutsikt här på Hotel Riu Palace Zanzibar i Nungwi (null)

(null)

(null)

(null)

Och det här vaknade vi upp till (null)

Och idag har vi legat på stranden som är helt fantastisk och vilket vatten - tror att det måste vara 28 grader minst och både Peter och jag har badat flera gånger idag😂 Vi som nästan aldrig badar. (null)

(null)

(null)

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela