Våra stora rese äventyr

Sista dagen i Camps Bay och Sydafrika

Publicerad 2024-02-28 09:53:51 i Allmänt,

Vi bodde på ett riktigt trevligt hotell här i Camps Bay med god frukost (null)

Och använde sista dagen vid swimmingpoolen - skulle checka ut kl 10.30 och blev hämtade av en Uber kl 14.30.

Så här sista dagen i Sydafrika sittandes på flygplatsen så kan jag säga att dessa 3 veckorna har gått väldigt snabbt. Sydafrika har varit fantastisk med otrolig mat - vi har verkligen gillat allt som vi har ätit. Har inte fått ett enda måltid som inte var högklassig - tänk att Sydafrika är ett sånt matland och de kan verkligen steka en biff. För inte att tala om vinerna. Priserna här är väldigt billiga även för en svensk. T ex 1 Guinness öl för 35 SEK och 1 glas vin 30 SEK. Vädret har varit jättebra med cirka 1,5 dags regn annars så har solen varit framme. Här finns väldigt varierat landskap och vi har träffat många trevliga människor. 

Vi la märke till att folk gjorde något underligt "klickande" ljud när de pratade i Port Elisabeth och har frågat om detta. Tydligen så ersätter detta ljudet X och C😂 Låter väldigt roligt.

En chaufför berättade för oss hur det går till att gifta sig här: så flickan tar hem mannen till sin pappa och de stämmer träff senare där alla männen i familjen ska delta alltså pappa, morfar, farfar, flickans brödrar, farbrödrar och morbrödrar. Sen förhandlar man med mannen som ska betala en brud avgift och priset blir gjort upp i antal kor (priset för 1 ko bestäms av regeringen). Priset går upp om flickan är oskuld, har utbildning o.s.v. 😅

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela