Våra stora rese äventyr

Simons Town och pingviner

Publicerad 2024-02-24 21:36:08 i Allmänt,

Idag körde vi till Simons Town och promenerade till stranden där det finns pingviner (null)

(null)

(null)

Vi checkade in på hotellet i detta lilla fiskarsamhället (null)

(null)

(null)

Vi blev varnade av receptionisten att vi måste stänga dörrarna till balkongen för att det finns babianer som tar sig in i rummen och äter vad de kan hitta samt stökar till och bajsar i sängen😨 Vi trodde inte på henne men när vi promenerade i denna lilla stad så fattade vi (null)

(null)

Fick rådet från samma receptionist att vi skulle äta innan kl 20.00 för då stängs elektriciteten av i hela staden så vi följde hennes råd och bokade bord kl 19:00 där vi åt grillade räkor och friterat Hake som är en sydafrikansk fisk (null)

(null)

Jätte konstigt litet samhälle som vi har kommit till - här finns babianer på gatorna och det blir mörkläggning mellan kl. 20-22 på kvällen där all ström bryts så det vill säga ingen gatubelysning, inget Wi-Fi, ingen TV. Totalt mörker😨 och eftersom människorna här är lika mörka som natten så ser man ju inte dem. Det fanns ett par enskilda restauranger som hade egen generator och hade ljus så vi drack en öl på en pub med ljus men det fanns inget ljus på toaletten så när Peter skulle kissa så fick han använda ljuset i mobilen för att sikta rätt🤣

Idag blev vi morföräldrar igen till en liten flicka som ska heta Julia❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela